Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/fogorvosinfo.hu/httpdocs/index.php on line 259
Fogorvos Info - Megelőzés
Fogorvos­Info.hu  |  Telefon: (1) 252-1421  |  Fogorvos E-mail | Fogorvos
KÉRDEZZ! A fogorvos válaszol!

Megelőzés

Dentalhigiénés kezelés, azaz a professzionális szájhigiénés kezelés, magában foglalja a fogkő és a fogfelszínre lerakódott elszíneződések eltávolítását. A fogkő nem más mint a fogak felszínén található elmeszesedett lerakódás, amely fogkefével már nem távolítható el. Színe a sárgás-fehértől a feketéig terjedhet, elhelyezkedését tekintve pedig lehet íny alatti, vagy a páciens számára is szembetűnő, íny feletti forma. A fogkő nem pusztán esztétikai problémát jelent, hanem a fogágybetegségek szempontjából döntő tényezőnek számít. Az évek során felhalmozódott, el nem távolított fogkő a fog tartószerkezetének pusztulásához és lassan fogelvesztéshez vezethet. A szájhigiénés kezelés alkalmával a fogorvos, vagy az erre speciálisan kiképzett szájhigiénikus ultrahangos fogkőeltávolítást végez, majd lepolírozza a fogfelszíneket.

Instruálás, motiválás: a másik fontos prevenciós eszköz, amelynek célja, hogy a helyes fogmosási technika, a fogselyem és egyéb szájápolási segédeszközök használatára tanítsa meg a pácienst növelve evvel egyéni szájhigiénéjét. Az instruálást játékos formában már gyermekkorban el kell kezdeni.
1web - webmegoldások (weboldal készítés, webdesign)
©2007 - Fogorvos Info.hu Fogászati Portál :: Impresszum   Szabályzat