Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/fogorvosinfo.hu/httpdocs/index.php on line 259
Fogorvos Info - Diagnosztika
Fogorvos­Info.hu  |  Telefon: (1) 252-1421  |  Fogorvos E-mail | Fogorvos
KÉRDEZZ! A fogorvos válaszol!

Diagnosztika

Szájvizsgálat: a pácienssel való első találkozás alkalmával nagyon fontos a pontos anamnézis (kórelőzmény, korábbi betegségek) felvétele valamint az alapos szájvizsgálat, amely lehetőséget ad a kezelési terv felállítására. A vizsgálat során a fogorvos első lépésben megtekinti az arcot, megtapintja a nyirokcsomókat (extraorális vizsgálat) majd a szájon belüli képletek vizsgálata következik. A fogak megtekintése után következik a fogíny (gingiva), a szájnyálkahártya (bucca, ajak), a szájpad és a nyelv vizsgálata, amelynek szerepét nem győzzük hangsúlyozni, hiszen a szájüregi daganatos elváltozások száma napjainkban is folyamatosan nő.

Kis röntgen: segítségével egy-egy fog vagy fogcsoport figyelhető meg. A felvétel alkalmas lehet caries keresésére, gyökércsúcs körüli folymatok elemzésére, gyökérkezelések kontrollálására.

Panoráma röntgen: áttekintő képet ad a szájüregben található összes fogról, az állcsontok állapotáról (csontvastagság) az arcüregről és az állkapocsizületről. A kezelési terv felállításában nagy segítséget nyújt a fogorvos számára.
1web - webmegoldások (weboldal készítés, webdesign)
©2007 - Fogorvos Info.hu Fogászati Portál :: Impresszum   Szabályzat